De ce LEGO? 4 motive pentru care Lego este cea mai buna jucarie dintre toate si unul pentru care nu e!

De ce LEGO? De curand am redescoperit LEGO si mi-am dat seama ca inca imi place. Chiar daca am 34 de ani LEGO este la fel de distractiv ca atunci cand aveam 7 ani si m-am intrebat de ce?

Iata motivele pentru care cred ca LEGO este o extraordinara forma de ocupare a timpului liber.1. Este la fel de distractiv si pentru copii si pentru adulti

Dupa cum am mentionat mai sus inca imi place LEGO. Poate pentru ca mintea mea este orientata catre tehnica. Sau poate mintea mea este orintata catre tehnica datorita LEGO … nu-mi dau seama exact!? Desi in momentul asta seria Technic imi place cel mai mult inca ma distreaza la fel de mult sa-i construiesc fiului meu modelele din seria City. Iar cine s-a gandit si a combinat Star Wars cu Lego merita o medalie.2. Incurajeaza Creativitatea

Asta este ceva ce cred cu tarie. Fiind eu insumi destul de creativ (imi place sa fac lucruri, cu ce am la indemana) am avut multe multe ore de distractie construid chestii noi cu LEGO. Nu prea mai fac asta in ultima vreme dar inca sunt entuziasmat cand vad constructii facute de altii care in mod sigur nu au urmarit instructiunile…3. Ani buni de distractie cu o singura jucarie.

Lego este imens de versatil. Cumpara un singur set si vei putea face o gramada de modele diferite. Daca intr-o zi faci un castel, in urmatoarea poti crea o statie spatiala si dupa ce o desfaci poti s-o iei de la capat.

Intr-o nota similara LEGO nu imbatraneste. Seturile pe care le am de cand am fost copil sunt la fel de bune ca cele noi. Intre noi fie vorba dintre toate jucariile mele din copilarie au supravietuit seturile LEGO si o duzina de masinute, iar cele din urma au disparut rand pe rand dupa ce fiul meu s-a apucat sa se joace cu ele. Nici macar nu pot sa ma supar pe el pentru ca “aschia nu sare departe de trunchi” J.

Pe scurt seturile vechi se pot combina perfect cu seturile noi, rezultand o si mai mare disponibibilitate de piese pentru invetiile tale. Practic poti “recicla” piesele LEGO pentru generatii!4. Jucarii educationale

Lego este educational pentru ca invata copilul atat notiuni de baza, numarat, culori, notiuni mai complexe ca de exemplu cum sa urmaresti un proiect, notiuni de mecanica cu seria Technic (roti dintate, angrenaje, parghii, samd) sau chiar si notiuni de robotica si programare cu seria Mindstorms.Si iata motivul pentru care nu este.

Imagineaza-ti o camera intunecata prin care te plimbi descult in drum spre pat. Ei bine da, ai ghicit. Intotdeauna covorul va avea pe el o piesa ramasa fix acolo unde tocmai ai calcat, si… doare. Dar cred ca pentru fericirea copiilor facem multe alte sacrificii mult mai dureroase asa ca ce mai conteaza.In cazul in care vrei sa vezi cateva seturi LEGO click pe imaginea de mai jos!

lego city banner